به گزارش ایرنا، "خان جان الکوزی"روز سه شنبه در گفت وگویی اظهار داشت تلاش برای ادامه صادرات کالاهای این کشور از مسیر بندر چابهار که مدتی،متوقف شده ادامه دارد.
وی به علت توقف صادرات کالاهای افغانستان از بندر چابهار اشاره ای نکرد.
معاون اتاق تجارت و صنایع افغانستان گفت در حال حاضر کالاهای صادراتی افغانستان به صورت محدود از طریق بندر"واگه" پاکستان صادر می شود.
پیش از این، رسانههای هند از مشکلات فنی در بندر «نوا شیوا» که کشتی های بندر چابهار در ان لنگر می اندازد خبر داده بودند.
همچنین در گزارشی دیگری یک گروه انتقالاتی هندی به نام «ادانی» هم اعلام کرده بود که پس از ۱۵ نوامبر، کالای صادراتی افغانستان از ایران و پاکستان در این بندر تخلیه نمی شود.
این شرکت پس از آن این تصمیم را گرفت که ماه گذشته در یکی از بندرهای ایالت گجرات محموله بزرگ هروئین کشف و ضبط شد. این شرکت گفته بود گمان می رود این هروئین از افغانستان به هند قاچاق شده باشد.
اما روز یکشنبه گذشته شماری از بازرگانان افغان از افزایش صادرات به خارج از این کشور سخن گفته و اعلام کردند قالی، جلغوزه، میوه خشک و میوه تازه از فرآوردهها و کالاهایی هستند که صادارات آن در مقایسه با سالهای گذشته افزایش یافته است.
به گفته آنان، صادرات تولیدات داخلی افغانستان نسبت به سال گذشته تا این زمان ۱۰۰ میلیون دلار افزایش نشان می دهد.
«خانجان الکوزی» به طلوع نیوز گفت صادرات میوه تازه و سبزی در سال ۲۰۲۱ به ۸۰۰ میلیون دلار رسیده است.
به گفته مسئولان اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان ،واردات افغانستان امسال از هفت میلیارد به شش میلیارد دلار کاهش یافته است.
شماری از آگاهان مسائل اقتصادی افغانستان می گویند که دولت این کشور باید موانع صادرات این کشور از طریق بندرچابهار که نزدیکترین راه انتقال کالا به کشورهای دیگر است را فراهم کند.
«عبدالطیف محمودی» آگاه مسائل اقتصادی افغانستان گفت دولت نباید تلاش دولت های قبلی در ۲۰ سال گذشته برای دسترسی به آب های آزاد از طریق بندر چابهار را نادیده بگیرد.
وی اظهار داشت باید مشکلات کوچکی که باعث توقف صادرات کالاهای افغانستان از طریق بندر چابهار بوجود آمد رفع شود و صادرات به هند به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای صادراتی از سرگرفته شود.